Aquest passat diumenge dia 8 de novembre, s’ha disputat la 13a Cursa de Muntanya Castell de Burriac “Trofeu Pere Asturiano”, ara més coneguda com la BURRIAC XTREM 2015, organitzada pel Grup de Muntanya d’Argentona.

El temps ha estat el protagonista, i ha fet possible una espectacular BURRIAC XTREM 2015, i, sobretot, un dia perfecte pels quasi 850 participants (149 corredores i 691 corredors), que han pres la sortida. Tots, arran de les precipitacions de principis de setmana i, sobretot, de la boira baixa persistent que hi havia en els circuits de la cursa d’aquesta edició, han gaudit d’un recorregut en unes condicions excepcionals per córrer pels seus corriols (90% del recorregut), i, sobretot, han xalat d’aquest meravellós entorn natural que està en el Parc Serralada Litoral, dins dels termes municipals d’Argentona, Cabrera de Mar, Òrrius i la Roca del Vallès.

La BURRIAC XTREM, sempre ha estat una de les curses més tècniques i dures de les que es fan fora de l’alta muntanya a Catalunya, sent cada cop més una de les curses obligades pel qui li agrada córrer per muntanya. La seva bellesa plàstica, envoltat d’una zona molt humanitzada, enamora a tots els corredors que la disputen.

Enguany, a la BURRIAC XTREM 2015, després que l’any passat vam presentar la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME, tocava consolidar-la i així ha estat! La presència a la nostra cursa d’aquest circuit, ha estat un salt qualitatiu molt important, ja que l’ha confirmat com una de les maratons de muntanya més espectaculars del nostre país.

Tot i això, i com els tres darrers anys, nosaltres hem ofert tres circuits  per fer la BURRIAC XTREM 2015. I que cadascú que tries el circuit que volgués. D’aquesta manera hem obert molt més el ventall dels possibles participants a la nostra cursa, aconseguint  aquest any més de 900 inscrits.

En aquesta edició, un circuit de 15 km (C15), molt explosiu i exigent des de bon començament, un circuit de 25 km (C25), molt més corredor i amb algunes semblances al de l’any passat, i la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME, recorregut bastant diferent al de la primera edició, i molt més ràpid i espectacular, han estat els tres circuits de la BURRIAC XTREM 2015.

DSC_0772

Pel que fa als resultats, en dones, la lluita pel primer calaix del podi del circuit de la Marató, ha estat molt renyida entre l’argentonina Miriam Miras  i la Mònica Isern. La tercera posició ha estat per la mataronina Marta Rossell. En el circuit de 25 Kms, des de bon començament, ha tingut un sol nom i cognom, Núria Villegas. La corredora del C.E. de Teià ha estat la gran dominadora d’aquest itinerari. En segona posició, i a més de 6 minuts, ha arribat la mataronina Regina Mola seguida per la també mataronina Tere Vidal. En el circuit de 15 Kms, la badalonina Anna Carné ha guanyat amb molta solvència davant la Carmen Gomez i l’Anabel Gracia, segona i tercera respectivament.

En homes, la lluita pel primer lloc del circuit de la Marató ha estat molt renyit entre el corredor basc, en Jon Erdaide, i en Francesc de Lanuza. La tercera posició ha estat per l’Uri Galvany, que ha arribat a més de 8 minuts.  En el circuit de 25 Kms, també hi ha hagut un frec a frec molt interessant entre en Joaquim Navarro i en David Gonzalez. En Joan Oriach ha arribat tercer a més de 5 minuts. En canvi, en el circuit de 15 Kms, en Xavi Casal ha guanyat amb molta més autoritat, i des de bon principi, a l’Oscar Morillo i a l’Oscar Romera,

L’organització de la BURRIAC XTREM 2015, ha volgut consolidar en aquesta edició el trofeu als guanyadors de la nostra entitat, del Grup de Muntanya d’Argentona, en els tres circuits, sent els BURRIAC RUNNERS, eix vertebrador de l’augment espectacular dels practicants d’aquest esport a la nostra vila. Enhorabona!!!

També, com a novetat rellevant, cal fer esment de la presència de corredors bascos a la BURRIAC XTREM 2015. Esperem que la seva presència es confirmi encara més a les properes edicions de la nostra cursa.

I per últim, s’ha d’agrair l’esforç de tots els membres de la nostra entitat, dels nombrosos voluntaris, molt importants en aquest gran esdeveniment esportiu, i als comerços, marques esportives i empreses que hi col·laboren incondicionalment,  els qual han convertit a la vila d’Argentona en l’epicentre de les curses de muntanya del nostre país.

CLASSIFICACIONS

General femenina circuit Marató

 1. MIRIAM MIRAS ALARCON, 4:42:47
 2. MÒNICA ISERN SERRANO, 4:44:50
 3. MARTA ROSSELL MERCADER, 4:53:34

General masculina circuit Marató

 1. JON ERDAIDE OLEA, 3:26:26
 2. FRANCESC DE LANUZA GIMENO, 3:26:34
 3. URI GALVANY ROSSELLÓ, 3:44:37

General femenina circuit 25 Kms

 1. NÚRIA VILLEGAS FORN, 2:25:30
 2. REGINA MOLA GIBERT, 2:31:34
 3. TERE VIDAL FEDERICO, 2:35:09

General masculina circuit 25 Kms

 1. JOAQUIN NAVARRO ACEMEL, 1:56:48
 2. DAVID GONZALEZ, 1:57:24
 3.  JOAN ORIACH SERRA, 2:03:02

General femenina circuit 15 Kms

 1. ANNA CARNÉ MARTINEZ, 1:38:03
 2. CARMEN GOMEZ FERNANDEZ, 1:45:29
 3. ANABEL GRACIA GARASA, 1:45:35

General masculina circuit 15 Kms

 1. XAVI CASAL ROMERO, 1:20:36
 2. OSCAR MORILLO ALMENDROS, 1:29:23
 3. OSCAR ROMERA HUERTAS, 1:30:01

Informació facilitada per en Miquel Banchs i Cabré
Fotografia d’en Joan Batlle
GMA

Previous reading
FOTOS BURRIAC XTREM 2015
Next reading
RESULTATS BURRIAC XTREM 2015