El Pere Asturiano era un membre emblemàtic del nostre grup excursionista. Estimava tant la muntanya que tot el que hi estigués relacionat li interessava particularment i s’hi lliurava amb un entusiasme encomanadís. Sempre estava disposat a prendre part en totes les activitats, ja fossin les sortides a muntanya, com els esdeveniments esportius organitzats per l’entitat.

Des de la primera edició de la Cursa de Muntanya Castell de Burriac, la seva participació en la organització va ser constant i decisiva, intervenint, primer, en la complicada tasca de perfilar el recorregut, i col.laborant, després, en tot allò que fes falta per assegurar el correcte pas dels corredors pels llocs més difícils.

La muntanya que tant li agradava se’l va fer seu el 24 de juliol del 2005. Els que vam compartir la seva companyia entranyable, ens va commocionar moltíssim aquest fet. Tota la gent del Grup de Muntanya d’Argentona estimàvem molt a en Pere. Per fer palesa aquesta estimació, des de la tercera edició de la nostra cursa, li dediquem a en Pere Asturiano aquest gran esdeveniment esportiu que ell sentia tan proper.

Nosaltres mantindrem sempre el seu record en totes les edicions de la, ara més coneguda, BURRIAC XTREM, amb el Trofeu Pere Asturiano per els millors classificats de la prova. Creiem que és la millor manera de recordar-nos d’ell i, sempre, tenir-lo present.