Flyer 2015

PRESENTACIÓ

El Grup de Muntanya d’Argentona us presenta aquest any 2015, la “13a. Cursa de Muntanya Castell de Burriac, “Trofeu Pere Asturiano”, ara més coneguda com la BURRIAC XTREM 2015.

A l’any passat, a la BURRIAC XTREM 2014, vam presentar la primera edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME, Aquesta novetat, ha estat un salt qualitatiu molt important per aquesta prova, i una gran aposta per a nosaltres, per la gent del Grup de Muntanya d’Argentona, ja que l’ha confirmat com una de les més espectaculars del nostre país.

I ara toca consolidar-ho, fent de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME l’eix principal d’aquesta cursa.

Tot i això, i com els dos darrers anys, nosaltres oferim TRES CIRCUITS per fer la BURRIAC XTREM 2015. I que cadascú que triï el circuit que vulgui!

 • la Primera Marató de Muntanya del Maresme, de 42,195 Kms, amb 3600 mts de desnivell acumulat

 • un circuit de 25 Kms, amb 2200 mts de desnivell acumulat

 • un circuit de 15 Kms, amb 1500 mts de desnivell acumulat

Nosaltres pensem que oferint aquests tres circuits, s’obre molt més el ventall dels possibles participants a la BURRIAC XTREM 2015.

Recorregut

Els itineraris dels diferents circuits de la BURRIAC XTREM , han estat, són i seran sempre un trencacames amb molt de gust, amb moltes pujades i baixades pels seus corriols (més del 90 per cent del seu recorregut!), de les quals algunes molt tècniques, sent molt exigent físicament per a totes les corredores i corredors. És la gran essència d’aquesta cursa!

Història

La Cursa de Muntanya Castell de Burriac es comença a escriure després de l’estiu de l’any 2002, quan uns quants membres del Grup de Muntanya d’Argentona, tots ells aficionats a córrer, van proposar la iniciativa d’organitzar una cursa de muntanya, amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’aquesta modalitat esportiva i donar a conèixer arreu aquest bonic paisatge al bell mig del Maresme. I d’això ja fa 13 anys!

Entorn

La BURRIAC XTREM transcorre gairebé en tota la seva totalitat per l’àrea protegida del Parc de la Serralada Litoral, a la comarca del Maresme, passant pels termes municipals d’Argentona, Cabrera de Mar i Òrrius. La característica del paisatge, és una conjunció harmoniosa de turons coberts d’un mantell de vegetació, constituït sobretot, per pinedes de pi pinyoner i alzinars mediterranis, com un tapís verd continu, només trencat per alguna que altra urbanització i alguna pedrera. Completen el conjunt arbori una gran col·lecció d’arbusts, herbassars i brolles i un sotabosc curull d’herbes aromàtiques com el romaní i la farigola. Un subsòl abundant en aigües subterrànies fa que hi hagi una gran abundància de fonts, moltes d’elles eixutes, malmeses o formant part del record històric, però moltes d’altres restaurades per gent entusiasta, amb dolls d’aigua fresca i entorns arranjats, complement indispensable, i fins i tot identificador, de la vila d’Argentona i que no poden faltar en l’itinerari de la cursa.

Aquest és l’entorn per on corren els participants de la BURRIAC XTREM 2015, un regal de la natura a tocar de les poblacions industrials i urbanitzades de la nostra comarca.

A banda del paisatge, patrimoni natural que ens ve donat, nosaltres hi posarem tot allò que està a les nostres mans per fer de la BURRIAC XTREM 2015 un gran esdeveniment esportiu.

Moltes gràcies per l’esforç de tots el membres de la nostra entitat, i de les persones i empreses que hi col·laboren incondicionalment, i que han convertit a la vila d’Argentona en l’epicentre de les curses de muntanya de Catalunya.

A tots us desitgem una molt bona BURRIAC XTREM 2015 !!!

HORARIS

 • La reunió informativa de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME es farà a les 7. La reunió informativa del CIRCUIT DE 25 KMS es farà a les 8,30, La reunió informativa del CIRCUIT DE 15 KMS es farà a les 9. Totes tres el diumenge 8 de novembre a la Plaça Nova d’Argentona.

 • El lliurament de dorsals, començarà el mateix dia de la prova, els de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME , de les 6 a les 7 h, i els dels CIRCUITS DE 15 I 25 KMS , de les 7 a les 8’30 h, tots dos a la plaça Nova d’Argentona (punt d’inici).

 • Per retirar el dorsal, s’haurà de,

        – 1, comprovar ser a la llista d’inscrits, ja sigui en aquesta web o en els plafons que hi haurà a la plaça Nova el dia de la cursa

         – 2, presentar el DNI, passaport o carnet de conduir.

 • SORTIDA de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME: 7’30 h.

 • SORTIDA CIRCUIT DE 25 KMS: 9’00 h.

 • SORTIDA CIRCUIT DE 15 KMS: 9’30 h,

 • TANCAMENT ARRIBADA de la segona edició PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME : 15’30 h.

 • TANCAMENT ARRIBADA CIRCUITS DE 25 KMS: 13’00 h.

 • TANCAMENT ARRIBADA CIRCUITS DE 15 KMS: 12’30 h.

 • El lliurament de premis es farà per separat, és a dir, segons vagin arribant els primers classificats de cada circuit de la BURRIAC XTREM 2015.

 • En cas de pluja la sortida es farà davant del pavelló municipal d’esports d’Argentona.

REGLAMENT

L’organització estableix les següents normes per als participants de la prova:

 1. El període d’inscripcions serà del 15 de setembre al 25 d’octubre de 2015, o fins que s’arribi al número màxim d’inscrits de 1000 participants (400 a la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME, 300 al CIRCUIT DE 25 KMS, i 300 al CIRCUIT DE 15 KMS). L’organització es reserva el dret d’ampliar-lo pels seus compromisos amb els col·laboradors/patrocinadors de la BURRIAC XTREM 2015. La llista d’inscrits es podrà consultar a la web, www.gmargentona.com.

 2. Es donarà un temps màxim de 8 hores per fer tot el recorregut de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME.

 3. Es donarà un temps màxim de 4 hores per fer tot el recorregut del CIRCUIT DE 25 KMS.

 4. Es donarà un temps màxim de 3 hores per fer tot el recorregut del CIRCUIT DE 15 KMS.

 5. En els tres itineraris de la BURRIAC XTREM 2015 hi hauran diferents punts de controls de pas repartits al llarg dels mateixos. Els corredors estan obligats a passar per tots els punts de control de pas establerts. En cas de no fer-ho, el corredor serà desqualificat de la prova.
 1. L’organització es reserva el dret de col·locar controls de pas sorpreses al llarg dels tres itineraris de la BURRIAC XTREM 2015.

 2. Els corredors de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME que arribin al control de pas de la Pedra de l’Elefant amb més de 3 hores i mitja, s’hauran de treure el dorsal i abandonar la competició.

 3. Els corredors del CIRCUIT DE 25 KMS que arribin al control de pas del Coll de Gironella amb més de 2 hores i mitja, s’hauran de treure el dorsal i abandonar la competició.

 4. Els corredors del CIRCUIT DE 15 KMS que arribin al control de pas de la Font d’en Quico amb més d’1 hora i mitja, s’hauran de treure el dorsal i abandonar la competició. Tots aquests corredors, els de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME i els dels CIRCUIT DE 25 I 15 KMS que vulguin continuar corrent, ho faran sota la seva responsabilitat.

 5. És responsabilitat dels corredors portar l’equip i material adequat per fer aquesta prova.

 6. Tots els corredors han de saber que estan en perfectes condicions físiques per poder afrontar una prova com aquesta.

 7. Tots els corredors tenen l’obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització de la BURRIAC XTREM 2015. En cas de desobeir directrius de seguretat indicades per l’organització, el corredor serà desqualificat de la prova.                         
 8. Tots els corredors tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control de pas més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats
 9. Els corredors que decideixin retirar-se de la cursa hauran de comunicar-ho al control de pas més proper del lloc on es produeixi la retirada, i fer arribar al xip que se’ls hi ha facilitat pel sistema de cronometratge a l’arribada o algun membre de l’organització.

 10. El corredor és el responsable de validar els temps de pas i de meta fent ús del sistema de cronometratge que l’organització de la BURRIAC XTREM 2015 estableixi.                                                                                                                                                  
 11. S’haurà de portar el dorsal en un lloc ben visible amb el risc per qui no ho faci de quedar fora de la classificació.
 12. L’itinerari estarà degudament senyalitzat amb cintes de color viu i controlat en els canvis de sentit per personal de l’organització.

 13. Qui no tingui cura o demostri una actitud poc respectuosa envers l’entorn natural on es desenvolupa la cursa podrà ser desqualificat per l’organització.

 14. Els menors d’entre 14 i 17 anys, els cal portar una autorització dels pares o tutors al moment de recollir el dorsal.

 15. Els menors de 18 anys no poden córrer la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME

 16. Es recomana als participants de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME que portin a sobre un suport energètic, ja sigui líquid o sòlid, degut a la seva llargada i orografia de la mateixa, i que els primers 30 kms, més o menys, entre avituallament i avituallament, la distància mitjana és d’entre 7 i 10 kms.  

 17. En aquesta edició de la BURRIAC XTREM, per decisió de l’organització, no es penjarà ni el track del CIRCUIT DE 25 KMS i ni el track del CIRCUIT DE 15 KMS. Solament es penjarà una setmana abans de la cursa, el track de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME.
 18. L’organització no es fa responsable dels danys causats o patits pels corredors.

 19. Tot allò que no estigui previst en aquest reglament, serà resolt per l’organització de la BURRIAC XTREM 2015.

 20. La participació a la cursa suposa l’acceptació d’aquest reglament.

SERVEIS

 • Hi haurà servei de primers auxilis i rescat durant tota la cursa.

 • Hi haurà en els tres itineraris de la BURRIAC XTREM 2015 avituallaments per a tots els corredors inscrits, els quals seran líquids i sòlids.

 • Hi haurà servei de la Creu Roja a l’arribada.

 • Hi haurà servei de lavabos i dutxes al Pavelló Municipal d’esports i a la piscina Municipal.

 • Hi haurà servei de guarda-roba.

 • Hi haurà una zona d’escalfament a la sortida i zona de massatges a l’arribada.

 • Hi haurà a les sortides corresponents un recinte tancat per a la verificació de dorsals.

 • Hi haurà un servei d’equips d’escombra a la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME i als CIRCUITS DE 15 I 25 KMS per tal de garantir que no quedi ningú en el recorregut dels tres itineraris.

CATEGORIES DE LA SEGONA EDICIÓ DE LA PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME

Júnior: entre 18 a 21 anys. Sènior: entre 22 a 40 anys.

Veterans: entre 41 a 50 anys. Màster: més de 51 anys.

Totes les categories tenen masculí i femení. A aquest efecte sempre es tindrà en compte l’edat del participant a 31 de desembre de l’any en curs.

TROFEUS

 • Trofeu Pere Asturiano als tres primers classificats masculins i femenins de la classificació general de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME

 • Trofeu als tres primers classificats masculins i femenins de la classificació general dels CIRCUITS DE 15 I 25 KMS

 • Trofeu al primer classificat masculí i femení de cada categoria de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME

 • Trofeu al primer classificat masculí i femení de la comarca del Maresme de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME

 • Trofeu al primer classificat masculí i femení del Grup de Muntanya d’Argentona de la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME

 • Trofeu al primer classificat masculí i femení de la comarca del Maresme dels CIRCUITS DE 15 KMS I 25 KMS                                                       
 • Trofeu al primer classificat masculí i femení del Grup de Muntanya d’Argentona dels CIRCUITS DE 15 KMS I 25 KMS
 • Trofeu a l’entitat o club amb més corredors/es arribats dels tres itineraris

IMPORTANT! ELS TROFEUS NO SÓN ACUMULATIUS

Sorteig d’obsequis i regal de samarreta TÈCNICA per a tots els participants

hoko  15 25 42

ASSEGURANÇA PROVA I CORREDORS PARTICIPANTS

L’organització de la BURRIAC XTREM 2015 contracta una assegurança de responsabilitat civil (cobertura esdeveniment esportiu), i una assegurança d’accidents temporal per a tots els corredors participants de la prova (segons Reial Decret 849/1993, de 4 juny), amb l’empresa ARTIC GRUP, S.L., especialistes en assegurances esportives, i agència exclusiva del Grup Assegurador CATALANA OCCIDENT.

INFORMACIÓ

GRUP DE MUNTANYA D’ARGENTONA Carrer Lladó, 8 / Apartat de Correus núm. 65

08310 ARGENTONA (El Maresme)

www.gmargentona.com / burriacxtrem@gmargentona.com

ORGANITZACIÓ CURSA: Miquel Banchs 649 36 11 05

Joan Garcia 663 06 58 80

INSCRIPCIONS

 • El període d’inscripcions és del 15 de setembre al 25 d’octubre de 2015, o fins que s’arribi als 1000 inscrits entre els tres circuits (400 a la segona edició de la PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME, 300 al CIRCUIT DE 25 KMS, i 300 al CIRCUIT DE 15 KMS).

 • Preu de la inscripció:

 • SEGONA EDICIÓ PRIMERA MARATÓ DE MUNTANYA DEL MARESME – 38 euros

 • CIRCUIT DE 25 KMS – 28 euros

 • CIRCUIT DE 15 KMS – 23 euros

 • Les inscripcions es fan únicament mitjançant la pàgina web del Grup de Muntanya d’Argentona, www.gmargentona.com.

 • El socis del Grup de Muntanya d’Argentona tenen un descompte de 5 euros al preu de la inscripció de qualsevol dels tres circuits.

 • MOLT IMPORTANT! Un cop està formalitzada l’ inscripció a qualsevol dels 3 itineraris, ja no és podrà ni anul·lar ni fer cap canvi de recorregut.

 • No es faran inscripcions el mateix dia de la cursa.

 

Comentaris

 • miquel,

  Bienvenido y a disfrutar!
  Saludos.
  Miquel Banchs – BURRIAC XTREM 2012
  649361105

 • Burriac Xtrem 23/11/2014 | Colla Maimakansu,

  […] maimakansu on oct 15, 2014 in Notícies, Properes curses | 0 comments INFORMACIO i INSCRIPCIONSCurses de 42 25 i 15 km. Horari 7:00 9:00 i 9:15 Preu 20/25/35 euros Comparteix […]

 • Comments for this post are closed.