El Grup de Muntanya d’Argentona, conjuntament amb uns quants amants de la BTT de la mateixa població, han decidit el 2017 posar fil a l’agulla i tirar endavant aquest nou projecte engrescador, la Repica corriols, la 1ª. cursa de bicicletes de muntanya del G.M. Argentona.

La pedalada va tenir lloc el diumenge 11de Juny i l’objectiu principal d’aquesta va ser fer gaudir als participants d’un recorregut d’un elevat atractiu però d’una important duresa, de manera que no va deixar indiferent a ningú.


11 de Juny


40km


1400m de desnivell positiu

Recorregut:

 

La pedalada disposava únicament d’una sola distància de 40km i uns 1400m de desnivell positiu aproximadament. Un autèntic i divertit trencacames que va  transcorrer íntegrament pels boscos del nucli urbà de la vil·la d’Argentona i una petita part del municipi de Dosrius.

El dia de la Cursa:

 

Abans de les 8 van començar a arribar a la plaça els participants per recollir els dorsals. Allà també hi eren els organitzadors i tota la colla de voluntaris, que van ajudar tant al village, avituallaments, com als controls del recorregut.

Abans de la sortida, es va llegir el “briefing” de rigor amb les instruccions bàsiques de la cursa. I puntuals a les 9:00 es va fer la sortida a la 1era REPICACORRIOLS d’Argentona, amb sortida neutralitzada darrera del cotxe de la Policia cap a la riera fins a l’inici de la pista de pujada de Can Comalada.

Tram de pujada per pista per anar estirant la cursa…

…entrem en primer tram de corriols per la zona de Can Castells, per tornar a sortir a pista fins passat Can Cabanyes on de nou s’entrarà en zona d’uns 4 quilòmetres d’enllaç de corriols que passant per la zona de les Sureres de la Bofarulla ens pugen cap a la pista del Veïnat de la Pujada.

Un petit tram de baixada per pista ens porta de nou a entrar en corriols que ens han de baixar altre cop cap a la riera tot passant abans per algun tram tècnic a la zona de la granja de Can Bagot.

Un cop a baix toca rodar cap al Bell Racó on es troba el primer avituallament, situat estratègicament per afrontar amb garanties els trams que es trobaran als següents quilòmetres. Fa molta calor i és força convenient hidratar-se correctament i menjar alguna cosa.

El recorregut segueix per la riera de Riudemeia per de cop enfilar pujada cap al dipòsit d’aigua de les Ginesteres

…. continuant cap a la Pedra de la Fada i arribant al punt més alt al Turó d’Aquenza, situat al quilòmetre 20. La pujada, la calor i l’esforç extra que suposa una cursa fan que les cares siguin de patiment, però ara els espera uns 3 quilòmetres de trams divertits de baixada fins a tornar a sortir a la riera de Riudemeia.

Un cop a baix toca remuntar de nou, aquest cop per la pista que coneixem com del Citroen fins arribar al quilòmetre 25, on enllacem amb tram planer cap a Parpers on trobem el segon avituallament.

 

Moment per tornar a hidratar-se i menjar alguna cosa per de seguida tornar a entrar en corriols de baixada fins a Can Roviró, on ens toca remuntar altre cop per anar cap a la zona del corriol de la Mercé…

… però com aquest corriol de baixada és un tram prohibit per les autoritats, es baixa per un corriol-torrent alternatiu, anant a buscar la pujada que coneixem com la Selva…

 

i que ens porta a l’inici del corriol del Koala….

…. que baixem fins a sortir al Xaragall de l’Espinal, on comença la última pujada de la cursa pel corriol que s’agafa tot just passant per sota del pont de la carretera de Parpers. Un quilòmetre de pujada que s’enllaça amb baixada per Can Belluguins fins a sortir a la riera de Dosrius.

La feina ja està pràcticament feta, ara toca rodar cap a l’Aixernador on es troba situada l’arribada…

i retorn al Village per gaudir d’un bon entrepà de botifarra i una bona estona compartint les experiències entre aquest gran grup que són els amants del btt.

Els primers/es classificats:

Donar les gràcies a tots els que heu fet possible aquesta aventura…. organitzadors, voluntaris, sponsors, col.laboradors…. però sobretot als que ens heu donat la vostra confiança inscrivint-vos a la primera cursa de btt del Grup de Muntanya d’Argentona, malgrat els entrebancs que han anat sorgint i la poca experiència en organitzar una cursa d’aquestes característiques.

Esperem que hagueu passat un bon matí de btt i us esperem a la propera REPICACORRIOLS 2018.

Powered by Wikiloc

En el següent enllaç podeu trobar les classificacions d’aquest any:

Col·laboracións

Col·laboració Rocabikes

Amb la inscripció de la Repicacorriols disposeu de 20€ de descompte per compres superiors a 100€ a la botiga Rocabikes. Cal presentar una copia del correu de confirmació de la inscripció.