El Grup de Muntanya d’Argentona, conjuntament amb uns quants amants de la BTT de la mateixa població, han decidit aquest any 2017, posar fil a l’agulla i tirar endavant aquest nou projecte: la Repicacorriols, la primera pedalada de bicicletes de muntanya del GMA.

Després del èxit de la primera edició, només fa falta esforçar-se per consolidar el projecte i millorar any rere any la ja coneguda col·loquialment com “La Repica” .

“la Repica”

Des de la primera edició, la Repicacorriols ha volgut diferenciar-se de la resta de curses que es fan i es desfan. Per una banda l’essència d’aquesta es tradueix en transcórrer majoritàriament per corriols i per l’altra, ofereix un punt d’exclusivitat degut a la seva baixa participació (250 inscripcions).

EL recorregut és sempre d’uns 40km i 1300+. La orografia de la zona fa que sigui una prova explosiva, intensa i de constants puges i baixes que farà les delícies de tots els participants.

ENTORN

La Repicacorriols transcórrer íntegrament per corriols i boscos dels municipis d’Argentona i Òrrius. Tot i no disposar de grans muntanyes i grans desnivells, la característica del paisatge ens ofereix un seguit de turons coberts de vegetació espessa que configuren un tapís verd continu de gran bellesa per la pràctica de la BTT.

 

La vegetació és constituïda per pinedes de pi pinyoner i alzinars al més pur estil mediterrani. Aquesta composició es complementa amb un sotabosc plegat d’arbustos i herbes aromàtiques de les quals en destaquen el romaní i la farigola.

RECORREGUT

El traçat de la repicacorriols és un recorregut, generalment, molt divertit però a la vegada exigent. Les característiques de l’entorn fan que siguin uns 40 km egònics, explosius i sense masses moments per a una treva.

 

Sense grans muntanyes i desnivells importants, ens trobem davant d’una ruta de constant puja i baixa, que per una banda, farà que ens ho passem d’allò més bé, i per l’altra, que mica en mica anem acumulant desnivell fins a arribar als 1200-1300m positius en funció de la seva edició.

 

Si a això li sumem que majoritàriament transcórrer per senders i sotaboscos al més pur estil mediterràni, podem dir que tenim tots els ingredients per gaudir d’una jornada d’autèntic BTT.

REACCIONS

nuriapicas

Núria Picas

Repicacorriols 38k, encara em falten pulmons i cames, però les ganes no me les acaben.
ferrancabra

Ferran Pascual

Una d’aquelles curses que veus que la organització està plenament volacada en ella.
jordiruiz

Jordi Ruiz

Tornant de l’essència de les pedalades i aquesta a casa, Argentona. Felicitats de l’organització.
raquellisbona

Raquel Lisbona

Gaudint de la Repicacorriols! Un plaer poder rodar pels corriols de casa. Enhorabona a l’organització.

Col·laboradors

Organitza

logo gma
bicicorriols
burribiker
bttargentona