Alta muntanyaSenderismeSORTIDA ALS LLACS DE CERTASCAN. 12-13 DE FEBRER 2022. GRUP MUNTANYA ARGENTONA (GMA) –MONTALTREK

19 de febrer de 2022by admin_GMArgentona220


Dia 12.

Sortida d’Argentona cap a Tavascan. Esmorzem a Ponts. Arribem a Tabascan i prenem la pista de LLadorre cap a la Presa de Montalto.

Degut al glaç i al mal estat de la pista, deixem als cotxes a uns 2 Km.de la Presa. Comencem a caminar sobre una pista amb clapes de neu, que després d’uns 3 Km. ja omple tota la pista. Al passar per un tram on varis barrancs cauen cap el Riu Certascan,  i hi ha cert desnivell, amb neu glaçada, ens calcem els grampons que no deixarem fins el Refugi. Anem fins al fons de la vall, la Canalada, aquí hi ha molta més neu, amb clapes de neu dura i de tova, on ens enfonsem fins els genolls, el caminar és més feixuc, i  ens toca pujar uns 300m de desnivell+ fins al Refugi, on hi arribem a quarts de 6 de la tarda. Hem fet 12.5Km.i 980m desnivell+.

El Refugi està calent i acollidor, ens preparem per sopar a les 7 i anar a dormir. Ens trobem a 14 companys de l’Agrupe de Mataró i dos nois valencians. Ells anirán a fer el cim i nosaltres farem la volta als llacs.

Dia 13.

En llevem a les 7 , esmorzem i ens preparem per sortir. El temps se’ns presenta ennuvolat i boirós. Això fa que la neu estigui més humida i més cansat el caminar. Ens calcem els grampons doncs hem de flanquejar els barrancs de Canalets, on hi ha un fort desnivell. Si el caminar ahir era feixuc avui pitjor, a demés no tenim visibilitat, però sort dels GPS ens en vam sortir bé. Arribem en el lloc més alt de la ruta a uns 2300mts, i ara ens toca baixar fins al Estany de Naorre i el de Closell. A partir d’aquí s’obre una mica el dia i el camí ja és fa evident. Anem baixant, fent dreceres fins arribar al camí, que ja no deixarem fins arribar cap a les 4 de la tarda als cotxes.

Han estat 15,5 Km i 210 m. Desnivell+

Hi hem estat : Sandra, Inma, Silvia i Ros per Montaltreck i Joan Pallàs, Albert Burguera “Sec” i Pep Saleta per el GMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *