SenderismeSORTIDA 19-20 de Febrer: Siurana-Arbolí-Siurana

24 de febrer de 2022by admin_GMArgentona22

Interessant excursió circular a cavall de les comarques del Priorat i el Baix Camp amb sortida i arribada al bonic poble de Siurana. Un recorregut reservat als més valents, però que nosaltres hem preferit fer en dues etapes dormint al refugi d´Arbolí.
Cal destacar Siurana, el paisatge de cingleres que acompanya bona part del recorregut i els gorgs de la capçalera del riu Siurana. Una sortida molt recomanable amb un petit consell a considerar: no baixeu per la canal de les Fonts Caldes i cerqueu una alternativa diferent perquè els corriols que porten a la zona d’escalada que hi ha a la part baixa estan molt poc fressats i costa seguir el camí si no es coneix molt bé el trajecte.

L’itinerari és el següent:
1r dia: Siurana, Grau de les Marrades, Grau de Vincabrer, ermita de St. Pau i Arbolí.
2n dia: Arbolí, collet dels Colls, poblet abandonat de Gallicant, els Gorgs, la Gorguina, Grau del Corral Nou, les Fonts Caldes, Siurana.

1r dia: Distància………………. 7,4 km
Pujada acumulada… 340 m
Baixada acumulada… 375 m
Temps…………………… 3 h (inclosos 30′ de parades)

2n dia: Distància……………….17 km
Pujada acumulada…580 m
Baixada acumulada…550 m
Temps …………………. 7 h (inclosos 60’de parades)