SenderismeArgentona – Turó de l’Home (30 d’abril del 2022)

2 de maig de 2022by Contingut Blog0

El Grup de Muntanya d’Argentona ja fa molts anys que fan la travessa d’Argentona cap al Turó de l’Home.

Sortim molt d’hora d’Argentona i l’objectiu a seguir el tenim molt llunyà, allà baix de tot, però bé, amb ganes de passar una bona estona, anem fent camí acompanyats d’una bona colla que de mica en mica anirem coneixent en el llarg de tot el recorregut.

Primera parada a l’ermita de Sant Julià del Fou per esmorzar al restaurant Can Llança, de gana n’hi ha força i el pati del lloc val molt la pena, aquí trobem a la resta del grup que només fan una part del recorregut.

D’aquí continuarem cap a buscar el roure centenari de can Banchs on farem la foto de grup, continuarem per les Brugueres i els plans de Sant Pere de Vilamajor. Prats verds, grocs i vermells… primavera a tope, al davant la silueta del nostre destí, renoi que lluny que està!

Just desprès de creuar la carretera de Collformic a la sortida de Sant Esteve de Palautordera fem paradeta a l’habituallament on trobem la furgo d’en Jordi carregada de material per digerir, una bona pensada per al que vindrà seguidament.

Desprès de travessar el riu comença la pujada, el cansament i el sol del migdia comencen a fer-se sentir. D’aquí cap amunt puja que pujaràs, tothom va a un bon ritme i el temps acompanya amb els núvols, sense patir per una insolació de sol.

Parem a dinar a Fontmartina, de nou la furgo i unes bones birres, ara sí que venen de gust. De rerefons sentim alguns trons i la negror que està per dalt la muntanya traient el nas.

Última tirada fins el Turó de l’Home, llarga i dureta, es fa amb un ritme tirant a alt, potser per les ganes d’arribar a dalt sense xopar.

A prop d’arribar al cim comença a ploure i el fred fa acta de presència. Tothom va arribant amb cares de felicitat, esperem que vinguin els últims per tancar la paradeta.

En resum, una bona travessa, un bon dia, una bona colla i una molt bona organització, gràcies a tothom, ens ho hem passat molt bé, inclòs amb la pluja final que ha donat el puntet de gràcia.

Recorregut de 40 km amb 2292m de desnivell positiu.

Escrit per Xavier Saleta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *