Alta muntanyaSenderismeLA TOSSA D’ALP PER LES MUNTANYETES (2.535m) Berguedà (12 de juny)

14 de juny de 2022by Contingut Blog0

Sortida pirinenca del diumenge 12 de juny 2022.

Al vessant nord de la Tossa d’Alp hi ha un entramat d’agulles, esperons, canals i tarteres que formen un entorn salvatge, abrupte i espectacular. No és difícil, però és una forta pujada amb una petita grimpada fàcil.
Des de l’aparcament del Refugi del Rebost que hi ha a la carretera del Coll de Pal comencem la caminada.
Primer la pista ens porta fins al Mirador de l’Orri i després baixa a buscar la Pleta dels Xais a on comença la pujada. Remuntem fins a la base de les parets. Sota una balma enfilem per una canal molt dreta i amb tartera fins a prendre una canal secundària que superem grimpant per les roques, arribem a uns prats penjats a on veiem els isards. Continuem per sota l’esperó del Rebost i sortim a un altre canal amb restes d’una mina, passem pel costat de l’entrada de la mina i d’un tub rovellat i pujant fort arribem a un edifici miner enderrocat.
Després de descansar una mica agafem un corriol aeri que flanqueja el Serrat Gran amb grans vistes panoràmiques de la Vall de Greixer de les Penyes Altes del Moixeró el Pedraforca i el Cadi. Arribem al prat de Comafloriu i aquí ja baixem per dintre el bosc fins al Refugi del Rebost a on dinem.
Després fem el petit tram final fins a l’aparcament sota una petita pluja.
Una caminada molt bonica, salvatge i pirinenca.
Set caminaires del GMA hem fet 14 km i un desnivell de 740 m amb unes 5:30 h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *