SenderismeCaminada solidària 11 de desembre 2022 Marató TV3

16 de desembre de 2022by Contingut Blog0

El Grup de Muntanya d’Argentona vam organitzat una caminada solidària el passat 11 de desembre per recollir diners per la Marató de TV3. Vam fer dos recorreguts, un d’uns 10 km i l’altre d’uns 6 km, sortint i arribant a la Plaça Nova. Una sortida que és pot fer en família, amics o individual.

Adjuntem el link dels dos recorreguts: Curta Llarga

A l’arribada hi havia xocolatada, coca i concert a càrrec de Tuparik

La paraula tuparik significa reunió d’amics en el context original de l’idioma quechua. Recollint-ne aquest significat la formació musical Tuparik mostra un repertori de cançons folckloriques llatinoamericanes compartint-les des de la reunió musical d’amics que són per fer arribar al públic cantautors com Víctor Jara o Violeta Parra entre d’altres cantautors i cançons reivindicatives de protesta. Els músics són:

  • Xavier Rodon, veu i guitarra
  • Carlos Marín, veu i guitarra
  • Isidre Caro, veu i guitarra
  • Àngel Ribas, acordió
  • Marianna Chamorro, violoncel
  • Pablo Serrano, flauta i percussió
  • Blai Masó, baix elèctric

Volem agrair als comerços que han col·laborat en el sorteig amb diferents productes: Joan Luque (JanLukPic), Finques Castellà, Espai Postres, Taranna moda i complements, Merce beauty, Les Xuxes, Champion, Arenas Llibreria Papereria, Mimat Moda, Peixateria Viumar, Fleca Casas, Format gim, Blai Maso Illamola (Tuparik), Mimosa Floristes, Xevi Abril. I a tots els heu fet possible la caminada solidària per recollir diners per a la Marató de TV3 que dedicarà a les malalties cardiovasculars.

El donatiu va ser a partir de 5€. En total vam tenir 350 participants i es van recollir 2.550€ que s’han ingressat íntegrament a la Marató de TV3.

El diumenge 18 de desembre La Marató dedicarà la 31a edició a les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants.

Les malalties cardiovasculars, que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular d’artèries i venes són la principal causa de mort als països desenvolupats: segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, que representen el 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Hi ha moltes malalties que afecten la salut cardiovascular. Les més freqüents, entre d’altres, són la hipertensió arterial, l’arteriosclerosi, l’angina de pit, l’infart de miocardi, la insuficiència cardíaca i l’accident cerebrovascular o ictus. Algunes d’aquestes malalties no tenen símptomes i la mort sobtada pot ser-ne la primera manifestació. D’aquí que la prevenció sigui un factor clau, com indiquen els experts. I, és que, tot i que en els problemes de salut cardiovascular hi ha implicats factors de risc com l’edat, el sexe o la predisposició genètica, els hàbits de vida saludables i les eines de prevenció dirigides als joves sans i a la població de risc són de gran utilitat per reduir-ne l’afectació.

La sensibilització i la divulgació sobre la salut cardiovascular, juntament amb l’impuls de la recerca científica, seran els objectius de la 31a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que desplegarà la seva campanya al llarg d’aquest any i tindrà com a punt culminant el programa del 18 de desembre. Catalunya disposa d’una xarxa sòlida de grups de recerca en malalties cardiovasculars, que, gràcies als fons recaptats, podran aportar avenços en la prevenció, el tractament i el pronòstic d’aquestes malalties amb l’objectiu de millorar l’esperança i la qualitat de vida de les persones afectades.

Coordinadora de l’activitat Susanna Castellà

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *