SenderismeXXXII Pujada del GMA a les Agudes per Castellets – 17 desembre 2022

20 de desembre de 2022by Contingut Blog0

Com cada darrer diumenge abans de Nadal, i per 32è any, un grup del GMA ha sortit de matinada per fer el cim de les Agudes (1.706 m), la segona cota més alta del Montseny. Uns quants ens n’hem anat cap a l’inici de la ruta dels Castellets i l’altre s’ha situat a Passavets per començar des d’allí. En total érem 15.

Hem sortit d’Argentona cap a les 7:10 del matí i la pujada als Castellets ha començat a 2/4 de 9 des de l’estacionament de les Ferreres.

Enguany només hem estat 7 els grimpadors: Susanna, Emili, Lluís, Sendo, David, Ricard i Oscar. Abrigats, sobretot pel vent fresc que bufava de l’oest, una mica molest, fem ruta de 25 min. fins al replà de l’esmorzar. Després d’una aturada de 10 min, hem anat fent un castellet i l’altre, vorejant o passant-los per dalt. Es tracta de fer variants diferents per cada ocasió, per no seguir vies de rutina. El dia ens ha acompanyat i l’escalada ha estat força tranquil·la, arribant al cim cap a les 11 i poc. Després ha arribat el grup de 8 que venia des de la font de Passavets ( Eli, Lluïsa, Agustí, Xavier Petit, Silvia, Elena, Esteve).

El grup de suport té per objectiu, sortint de Passavets pujar per la Fageda Gran, passar pel Coll de Sesbasses, el Coll de la Carbassa, Collada de Sesagudes i fer la pujada final a Les Agudes. Aquest grup també és l’encarregat de pujar el vi dolç i els carquinyolis. Que una vegada trobats al cim servirà per celebrar, un any més, el final d’un any i el començament del següent.

De tornada també hem fet dos grups. Els que anàvem a les Ferreres hem baixat per la font de Briançó -per cert, ben seca!-, voltant les Agudes per l’est. És un camí planer que ja vàrem fer l’any passat i que ens retorna aproximadament al primer castellet. No ofereix cap pas tècnic.

El segon grup ha baixat conjuntament fins a la font de Brianço, on ha continuat fageda avall fins a arribar a Passavets.

El GMA us desitja unes molt bones festes de Nadal i un feliç 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *